Opleidingen

Hondentrimsalon Anita Reulings Kerkrade
erkend opleidingsbedrijf

Theorie Opleiding Hondentoiletteren

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig wil gaan bezighouden met het trimmen (toiletteren) van honden. Een goede trimmer/trimster kan  niet zonder een elementaire vakopleiding. Immers trimmen is een ambacht welke vereist, dat je weet wat je doet.

De theoretische opleiding bij een van de bovenstaande instituten bestaat uit de volgende onderwerpen: technieken; instrumenten; Trimschema’s; hygiëne; verzorging; nagels; gebit; houding; kattentrimmen; kynologie; vachttypen; herkomst en verwantschap; gedrag van de hond; domesticatie; ethiek; gezondheid; besmettelijke ziekten; afwijkingen; anatomie; fysiologie; cytologie; voortplanting en erfelijkheid; voeding; huid- & vacht; parasieten; EHBO; bedrijfsvoering; organisaties; wetten; klantenvoorlichting en de inrichting van de eigen salon.

Praktijk Opleiding Hondentoiletteren

Het praktijkgedeelte van de opleiding “Hondentoiletteren” sluit direct aan op het theoriegedeelte. In onze trimsalon leert u in de praktijk de volgende trimtechnieken: knippen, plukken, scheren en effileren.

Gedurende minimaal 1 jaar wordt u voorbereid op het Praktijkexamen.

Indien meerdere dagen in de week de stage wordt volbracht, kan men dus wellicht na 1 jaar al voor het examen opkomen.

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen, waar u wordt beoordeeld voor de drie technieken  knippen, plukken en effileren.

Indien u de drie onderdelen alsmede het theorie-examen succesvol heeft afgerond ontvangt u een diploma waarmee u naar klanten kunt aantonen dat u een vakbekwaam trimmer/trimster bent. De meeste cursisten volgen de praktijkopleiding tegelijkertijd met de theorieopleiding, dit is echter niet verplicht. Uw examencijfer voor theorie of praktijk blijft 5 jaar geldig.


Email:  info@anita-reulings.nl